Setmana verda

A molts països europeus el curs comença amb uns dies de convivències fora del centre. Està demostrat que la interacció en un entorn diferent facilita la integració dels alumnes i el coneixement més profund del grup per part de l’educador.

Els professors som conscients que el funcionament del grup-classe és un factor que incideix en l’aprenentage. Malgrat això, massa sovint deixem en mans de l’atzar la constitució i desenvolupament del grup.

A Arcàdia/Babel us oferim eines que contribueixen a cohesionar el grup-classe i a dotar-lo d’objectius clars i compartits per tothom: la setmana verda.

Les nostres setmanes verdes estan pensades per a grups-classe de Primària i Secundària que, aprofitant el marc inesgotable de la natura, aconsegueixen constituir-se com a grup i madurar aspectes com la integració, la seguretat, les normes, la comunicació… Comptem amb les aportacions inestimables de professors o tutors i el tracte cordial, professional i directe dels nostres educadors.

Les activitats estan pensades per assumir uns objectius adaptats a la realitat de cada grup, però sempre ofereixen expectatives de diversió, seguretat i aprenentatge. Es realitzen en petits grups, tenen lloc en àmbits de gran bellesa natural i són controlades per monitors i educadors professionals.

Una setmana verda és una gran oportunitat per mantenir el contacte directe amb la natura, descobrir-se un mateix i descobrir els altres, aprendre a conviure i a responsabilitzar-se mentre compartim amb els companys moments intensos i especials.

Sobretot, molt intensa. S’alternen activitats destinades a cohesionar el grup amb activitats de contacte directe amb la natura. Els professors no només particpen com un membre més, sinó que adopten sovint el paper de coordinadors, sempre amb el suport dels educadors de l’organització al darrere.

Exemple de programa

Skip to content